Mladi u Hrvatskoj ostaju s roditeljima sve dok više i nisu tako mladi: ’Kod njih imamo sve oprano, skuhano, kod njih je najljepše’

mladi
(FOTO: vasezdravlje.com)

13.8.2023. | 21:01 | dnevnik.hr
IZVOR: dnevnik.hr
Pregleda: 752

Prosječni mladi Hrvat ili Hrvatica živi s roditeljima, nezadovoljni su kvalitetom života, nezaposleni. I ove godine na vrhu smo eurostatove ljestvice, kada je u pitanju život s roditeljima. U prosjeku Hrvati svoje obiteljske domove napuštaju s visokih 34 cijelih 7 godina, a Hrvatice s 32. Što je i najveći prosjek od 2017. godine.

"S roditeljima je lagodno, kod roditelja imamo sve oprano, skuhano, kod njih je najljepše. Ali potreban je taj prijelaz kad bi mi se zapravo trebali osamostaliti", govori Luka za Dnevnik.hr.

No nije sve tako crno. Iznad europskog prosjeka smo kada je u pitanju zdravlje, a iprema stupnju obrazovanja mladi Hrvati kotiraju dosta visoko. Sustavna podrška ono je što im ipak najviše nedostaje.


Više o problemima mladih doznajte u ovdje.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI