Ministar Fuchs došao u Sl. Brod uvjeriti se u razmjere štete: ’Štete su ogromne’

FOTO: Ante Krstanović

26.7.2023. | 16:34 | SBOnline
Pregleda: 973

Ministar Radovan Fuchs sa svojim suradnicima boravi u Brodsko-posavskoj županiji.

Kako je nabavljeno u protokolu ministar znanosti i obrazovanja posjetit će Industrijsko-obrtničku i Tehničku školu u Slavonskom Brodu, Osnovnu školu Blaž Tadijanović u Podcrkavlju, te osnovnu školu Ljudevit Gaj u Novoj Gradiški.

"Štete su ogromne, kada su u pitanje škole onda smo u vremenskoj stisci zato što jer se za nešto malo više od mjesec dana približava početak školske godine i učenici se moraju vratiti u svoje razrede. Ova će situacija zahtijevati da se pojednostave postupci javne nabave", poručio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u Sl. Brodu.


Župan Marušić istaknuo je kako je oštećeno 18 školskih objekata na području Brodsko-posavske županije, od kojih je 11 teže.

"Jedna šteta na žalost uzrokuje i druge štete, negdje je šteta oko 500 tisuća eura okvirno, brojke nisu točne, procjenjujemo kako će doći do 60 milijuna eura štete u Brodsko-posavskoj županiji, ovo ne koristiti kao točan podatak jer se štete još prijavljuju. Bitno je da ljudi prijavljuju štete jer morate imati sve evidentirano. Vlada nudi pomoć, ali da bi ona došla svi zajedno moramo imati podatke", kazao je župan Danijel Marušić.

"Najteže su pogođeni područna škola u Vranovcima i područna škola u Podcrkavlju, to je najveća šteta. Imamo dosta srušenih stabala ali to je sve manje u odnosu na ove škole. Mora se brzo djelovati kako bi se smanjila šteta koja će nastati", govori gradonačelnik Mirko Duspara.

"Nakon svake kiše se vrši skupljanje kiše. Misli smo sami prekriti krov, ali kad smo vidjeli štetu zvali smo stručnjake, stavili smo sada dio folije, ima još jedna trećina za pokriti. Uzdali smo u lijepo vrijeme, ali kiša nas iznenadi", kazao je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI