Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica, prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Stockfood
Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
Sastojci za hrskavi krumpir:
6 srednjih krumpira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras
Priprema:
Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).
Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)