Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da SB Online i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica, prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
25.12.2020. | 21:57
Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1092
FOTO: Shutterstock
Znat ćete da je purica pečena kada temperatura u batku i zabatku dosegne 74 stupnjeva Celzijusova.
Želite li na Božić uživati u savršeno pečenoj purici? Nabavite kuhinjski termometar! Ovo kućno pomagalo je najbolji način da provjerite li meso pečeno, bez da ga režete prije nego što je to potrebno te tako upropastite okus cijele ptice.
Znat ćete da je purica pečena kada temperatura u batku i zabatku dosegne 74 stupnjeva Celzijusa.
Vrijeme pečenja purice ovisi, pak, o njezinoj težini. Računa se da ćete trebati oko 45 do 60 minuta pečenja po kilogramu mesa ovisno o tome jeste li pticu nadjenuli nadjevom i koliko ste nadjeva stavili u nju. Drugim riječima, za pticu od 2,5 kilograma trebat će vam oko 2 do 2,5 sata termičke obrade.
Dakako, ove se procjene odnose na puricu koja je pravilno odleđena i stavljena na sobnu temperaturu prije nego što ste je stavili u pećnicu.
Termometrom počnite provjeravati je li pečeno kada se približite najnižoj vrijednosti potrebnoj za pravilnu termičku obradu, te ponavljajte postupak u intervalima po 15 minuta dok meso nije gotovo. Prečesto otvaranje vrata pećnice nije poželjno, jer će vam „pobjeći“ sav vrući zrak, te ćete meso peći duže nego što je to potrebno.
Vrijeme pečenja ovisi i o vašoj pećnici. Meso će se ravnomjernije ispeći ako ga stavite u pećnicu s ventilatorom.
(Izvor:Punkufer.hr)