Kada će Česi uplatiti novac? Pogledajte što Kekez kaže

FOTO:

14.9.2022. | 18:27 | Luka Safundžić
Pregleda: 5484

Nakon Skupštine ĐĐ Grupe 31. kolovoza, na kojoj su donesene odluke kojima se otvara put ulagačima iz DD Acquisition a.s. iz Češke da završe postupak preuzimanja većinskog udjela u slavonskobrodskoj tvrtki, čeka se uplata novca

Češki ulagači dobili su rok od 30 dana da u Đuru Đakovića unesu financijska sredstva u visini od 100 milijuna kuna.

"Da bi se unijelo u sudski registar ono što su bile donesene odluke na samoj Skupštini, morale su odraditi dvije stvari: jedna je uplata novca na račun, to je zaštićeni račun, dok se ne upiše u registar, ti će novci stajati na tom računu u banci.


Drugi je revizijska firma koju je Sud odredio je trebala napraviti reviziju procjene koja je konzultantska firma napravila za nefinancijsku imovinu. Drugo je napravljeno, novac će sjesti ovaj ili idući tjedan. Bilo je tehničkih stvari, mi smo pred ulaskom u euro, pa je bilo da uplate u eurima ili kunama, pa bi se radila konverzija", kazao je danas Hrvoje Kekez. 

Budu li češki ulagači poštovali zadane uvjete za preuzimanje, imat će ukupno 75 posto udjela u vlasništvu Đuro Đaković Grupe, druga po veličini vlasničkog udjela skoro 25 posto bit će država, a malim dioničarima ostaje udio od tek 0,2 posto.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI