Još jedna prevara preko interneta. Policija upozorava, ako vidite ovakav oglas, ne nasjedajte

5.10.2022. | 16:19

Igor Safundžić

Pregleda: 802

NOVO

U slijetanju motocikla teško ozlijeđen 21-godišnjak - upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
Za sutra izdan crveni i narančasti alarm za cijelu Hrvatsku. ’Najneugodnije će biti tijekom subote.’
Slavonski Romeo i Julija. Zatočio bivšu i rekao da će skončati kao ljubavni par
Vlada najavila podršku mladima u rješavanju stambenog pitanja kroz novi model stanogradnje
Sve tajne savršene šalše: Trikovi za prefini umak od rajčice kojega nikada ne možete skuhati previše
Slovenac švercao ljude. Pokušao ih dovesti do Italije
KK Brod će od ove sezone igrati Drugu ligu Istok!
/FOTO/ Održan tradicionalni šagovski turnir u Bukovlju: Prvo mjesto osvojio Hrvoje Grčić iz Pleternice, drugo Marko Vranjić iz Garčina
NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca
Horor priče iz hrvatskih ordinacija: Doktori posuđuju novac od pacijenata, vrijeđaju ih, jedu za vrijeme pregleda….

FOTO: Shutterstock

5.10.2022. | 16:19 | Igor Safundžić
Pregleda: 802

Jedna porečka tvrtka prevarena za nekoliko tisuća eura koje je uplatila na lažni internetski oglas za prodaju bagera, piše index.hr. Policija je još jednom pozvala građane da pripaze i ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji radnih strojeva i automobila i tako postanu žrtve učestalih prijevara.

Policija ističe kako se najčešće radi o nekoliko godina starim vozilima i strojevima, popularnim modelima s malom kilometražom koji su u dobrom stanju. takvi strojevi i automobili prodaju se po cijeni koja znatno niža od tržišne, odnosno cijena im je niža od ostalih vozila u toj kategoriji.

Policija predstavlja neke od savjeta Europola za sigurnu kupnju koji pomažu da se smanji broj on-line prijevara:


Kupujte kod provjerenih izvora: koristite marke i trgovine koji su vam poznati ili koje ste već koristili te provjeravajte kako su ocijenjeni prodavači od kojih kupujete na stranicama kao što su Amazon i eBay.

Provjeravajte trajna plaćanja: prije nego što pošaljete podatke o svojoj kreditnoj kartici za plaćanje trajnih usluga preko interneta, saznajte kako možete prekinuti tu uslugu.

Mnogi Internet trgovci će od vas tražiti da čuvaju vaše podatke o plaćanju: dobro razmislite prije nego što pristanete i upoznajte se sa svim rizicima koje takva odluka donosi.

Koristite kreditne kartice pri online kupovini: Većina kreditnih kartica ima dobru politiku zaštite kupca. Ako niste dobili ono što ste naručili, izdavatelj kreditne kartice će vam vratiti novce.

Provjerite je li prijenos podataka prikladno zaštićen : potražite ikonu lokota na URL traci te koristite HTTPS i SSL protokole kada pregledavate Internet.

Uvijek spremite sve dokumente vezane uz vaše on line kupnje: Mogli biste ih trebati da utvrdite uvjete prodaje ili dokažete da ste platili robu. Ako ne kupujete određeni proizvod ili uslugu, nemojte davati podatke o svojoj kreditnoj kartici.

Kada kupujete online od druge osobe, nemojte slati novac unaprijed: ako je moguće, dogovorite se da prvo dobijete robu.

Nemojte slati novac nikome koga ne poznajete: ako vam se netko obrati online i traži novac, razmislite biste li dali isti iznos novca nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

Također Iz policije pozivaju građane da nikada nikome ne šalju broj kartice, PIN ili druge podatke o kartici putem elektroničke pošte, da izbjegavaju online kupovinu na stranicama koje ne koriste potpunu autentifikaciju (Verified by Visa/MasterCard Cesure Code) te da nikada ne šalju podatke o kartici u nekriptiranoj elektroničkoj pošti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI