Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da SB Online i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica, prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: HANZA MEDIA
Tijesto za koru:
9 bjelanjaka
300 g kristal šećera
2 žlice jabučnog octa
1 žlica glatkog brašna
Krema:
300 ml mlijeka
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
4 žlice oštrog brašna
9 žutanjaka
125 g maslaca
500 ml vrhnja za šlag
voće: kivi, jagode
Priprema:
Bjelanjke električnom miješalicom izmiješajte u čvrsti snijeg. Malo-pomalo dodajte šećer. Kada dobijete jako čvrst snijeg, umiješajte ocat i brašno. Najveći pleh koji imate u svojoj pećnici prekrijte papirom za pečenje te po njemu rasporedite smjesu od bjelanjaka. Pecite 30 minuta na 150 °C, zatim smanjite temperaturu na 100 °C i pecite još oko sat vremena. Izvadite iz pećnice i pustite da se dobro ohladi. Za kremu izmiješajte žutanjke s obje vrste šećera.
Kad smjesa postane svijetlo žuta, dodajte brašno i 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka stavite u posudu za kuhanje, zagrijte na laganoj vatri i pjenjačom umiješajte smjesu od žutanjaka pa skuhajte kremu. Pustite je da se dobro ohladi. Kako se ne bi stvorila kožica, prekrijte posudu prozirnom folijom.
U posudu za miksanje stavite maslac i dobro ga izmiješajte, zatim dodajte kremu i sve dobro sjedinite. Ostavite sa strane. Kivi ogulite i narežite na šnite, kao i jagode. Na samom kraju slatko vrhnje istucite u šlag. Beze koru odrežite na tri ista dijela u obliku pravokutnika.
Na dno pladnja stavite koru, zatim dio kreme, voće, šlag, koru i tako sve dok ne potrošite sastojke. Naravno, na vrhu mora biti kora.
Kolač ukrasite šlagom sa svih strana i još dodatno obogatite voćem.
izvor: www.jutarnji.hr