Izgleda da putnicima ne smeta što vlak do mora kasni jer bude toliko krcat da putnici sjede na podu

FOTO: n1

11.7.2022. | 11:43 | N1
IZVOR: N1
Pregleda: 1055

I domaći i strani putnici u nevjerici su gledali u potpuni kaos koji je prije nekoliko dana nastao u vlaku na relaciji Osijek - Zagreb - Split. Putnici satima nisu mogli do WC-a jer su podovi bili krcati onima koji unatoč svojoj karti nisu imali svoje mjesto. Detalje o ovoj vožnji iz prve ruke ispričala je u Novom danu Dijana Grgić, jedna od putnica koja se ukrcala u Zagrebu i putovala do Knina.

“Ne znam je li ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vlakom, ali mislim da nakon ovoga niti neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u vlak, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će HŽ vjerojatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda. U Zagrebu je već na kolodvoru bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u vlak. Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno”, kazala je putnica dodajući da kondukteri nisu bili na vratima, niti su kontrolirali ulazak putnika. 
“Svi putnici su imali plaćene karte i rezervacije. To su sve turisti i mislim da je to prestrašna slika koju smo prikazali. Ja bih se zapitala želim li opet posjetiti Hrvatsku. Ljudi su sjedili na hodnicima, spavali na svojim torbama, koferima, jedni na drugima, nije se bilo moguće probiti do WC-a”, kazala je Dijana Grgić.

 Na svoje odredište stigla je sa zakašnjenjem od sat vremena, a što se dalje događalo do Splita – ne zna. No napominje da je do Knina putovanje trajalo šest sati.“Razgovarala sam s putnicima, jako su loše njihove reakcije, to nisu normalni i ljudski uvjeti. Bili su zbunjeni jer nisu imali koga pitati što da rade. Bili su prepušteni sami sebi. Nitko nije prekontrolirao karte”, istaknula je.

Zaključila je da je rješenje za ovakve sramotne situcije zapravo jednostavno te da treba samo postaviti red i ne prodavati duple karte. O svemu se oglasio i HŽ

"Vlakovi koji voze na relaciji Osijek – Split – Osijek ograničenog su kapaciteta. U vlaku ima 290 mjesta. Zbog ograničenog kapaciteta uz kartu kupljenu za vlak 1782 (Osijek 20.00 – Zagreb 1.10 – Split 8.42), obavezna je rezervacija mjesta kako bi putnik osigurao sjedeće mjesto ili mjesto u vagonu s ležajima ili vagonu za spavanje.

Gužva u vlaku nastala je u Zagreb Glavnom kolodvoru u koji je, osim putnika koji imaju rezervirano mjesto u vlaku, došao veliki broj mladih koji nisu rezervirali mjesto (većina mladih vozi se vlakovima po Europi s Interrail i Eurorail kartama, odnosno međunarodnim kartama na temelju kojih se mladi mogu voziti vlakom u više zemalja u određenom razdoblju za koje su kupili karte). Također, u vlak su ušli i putnici bez karte s namjerom da kartu kupe u vlaku."

izvor: N1Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI