Izbori s maskom i dva metra razmaka

FOTO: Google

3.4.2021. | 18:11 | glas-slavonije.hr
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 977

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke, tj. mjere zaštite od zaraze koronavirusom, kojih bi se trebala držati izborna povjerenstva, njih 576, u nedjelju, 16. svibnja. Uz opće mjere zaštite, koje podrazumijevaju redovitu dezinfekciju ruku i fizičku udaljenost od dva metra u odnosu na druge, HZJZ ističe i obvezno nošenje maski za sve u zatvorenim prostorima.

Na ulazima u objekte i dvorane te u radnom prostoru nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom, a sve prostore treba redovito prozračivati, navodi se u preporukama objavljenim i na stranici Državnog izbornog povjerenstva. Najveći broj sudionika koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim prostorima bit će propisan Odlukom Stožera civilne zaštite, a fizički razmak od dva metra obvezan je. I sjedeća mjesta u radnim prostorima trebaju biti međusobno udaljena dva metra, a isto pravilo vrijedi i ako članovi izbornih tijela rade stojeći.

Ako im za pojedine radnje trebaju doći druge osobe, preporučuje se utvrditi raspored dolaska, s tim da i te osobe obvezno nose masku. Članovi izbornih tijela i njihovih stručnih timova trebaju prije dolaska izmjeriti temperaturu, pa ako im je ujutro viša od 37,2 °C, osjećaju se bolesno, ili imaju bilo koje znakove bolesti, ne trebaju doći nego se javiti liječniku. Površine koje koristi veći broj osoba nužno je dezinficirati prije i nakon završetka radnog dana te minimalno još jednom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI