Iz nabujale Save policija spasila 16 stranih državljana

FOTO: PU brodsko-posavska

6.2.2023. | 20:13 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 988

Nakon zaprimljene dojave u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske kako se više osoba nalazi u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine kojima je potrebna žurna pomoć, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su odmah upućeni na mjesto događaja.
Policijski službenici su danas, oko 10.30 sati, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa te službenim policijskim vozilima prevezli u policijsku postaju.

Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Republike Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena.


Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina.
Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI