Imali su samo 6, 12 i 13 godina

FOTO: Facebook

27.5.2023. | 08:59 | SBonline
Pregleda: 2977

27. svibnja 1992g. na igralištu brodskog naselja Plavo polje od granate ispaljene s Motajice ugašena su tri mlada života. SABINA HODŽIĆ (6) DEJAN MIJATOVIĆ (12) BOJAN TIMARAC (13).

Tog kobnog dana nakon nekoliko mjeseci provedenih u podrumu, djeca su izašla da malo udahnu svježeg zraka, i da se napokon malo igraju.

Na žalost igra nije dugo trajala. Granata s Motajice prekinula je igru i ugasila tri mlada života. Granata se aktivirala u krošnji drveta i raspršila se po djeci. Uz troje poginule djece ranjeno je još njih četvero.


U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčica i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu u samo jednoj godini 1992 poginulo je čak njih 27. Ubijeni su na pragu svoga doma.

Djeca ubijena u Domovinskom ratu rijetka su tema političara, a za ubojstvo djece u Slavonskom Brodu nitko nikada nije odgovarao. SABINA, DEJAN I BOJAN ubijeni su a da ništa nisu krivi. Oni su se samo htjeli igrati. Ne ponovilo se.


VIŠE NA TEMU:
DJECA
RAT
GRANATA
IGALIŠTE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI