HRVATSKA UBLAŽAVA MJERE: Za ulazak u pojedine prostore više neće biti potrebne covid potvrde

FOTO: A.L.

28.2.2022. | 19:07 | Andrea Lužanac
Pregleda: 2251

Kako je već ranije bilo najavljivano, Hrvatska je odlučila popustiti epidemiološke mjere. Nacionalni stožer donio je šest novih odluka, kojima se ublažavaju mjere za okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Osim ublažavanja mjera za okupljanja u zatvorenome, Hrvatska ukida obvezno testiranje i covid potvrde za ulazak u prostore javno-pravnih tijela. Ipak, u Hrvatskoj su neke mjere produžene do 31.ožujka. Kako ističe Božinović, to su mjere koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski i prelazak granica.

Od 1.ožujka dopuštaju se okupljanja u otvorenim prostorima do 100 osoba umjesto dosadašnjih 50, a u zatvorenim prostorima dopušta se okupljanje 50 osoba umjesto 25. Božinović objašnjava kako su ublaženi i uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje covid potvrda, a za koje je do sada bila potrebna suglasnost lokalnih stožera.


Istaknuo je kako covid potvrde i dalje vrijede za ustanove socijalne skrbi i za zdravstvene ustanove.

SPORTSKA NATJECANJA
Na sportskim natjecanjima ukida se ograničenje maksimalnog broja gledatelja na otvorenom, a u zatvorenom je moguća popunjenost tribina 50% umjesto 20%.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI