Hoće li Hrvatska uskoro proglasiti završetak pandemije? Evo što o tome kaže Capak...

FOTO: glasistre.hr

19.3.2022. | 13:57 | Andrea Lužanac
Pregleda: 1442

Na snazi su nove dugoiščekivane mjere. Naime, iako broj zaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj raste, Hrvatska se ipak odlučila za popuštanje pojedinih mjera.

Ugostitelji su konačno dočekali produljenje radnog vremena, od danas ugostiteljima je dopušteno raditi do najduže 2 sata, umjesto dosadašnjih 12 sati. Osim toga dopuštena su i okupljanja s većim brojem ljudi, a uz to ukida se i samoizolacija za vrtićku djecu ako su u kontaktu sa zaraženim djetetom u skupini.

Capak je danas za Dnevnik.hr pojasnio kada možemo očekivati proglašenje završetka pandemije. 
"Završava peti val, a završava li pandemija, tek ćemo vidjeti. Postoje kriteriji kako se proglašava kraj pandemije, teško da ćemo mi u RH to skoro proglasiti bez WHO-a i drugih agencija koje se time bave, kao ECDC itd.", pojasnio je Capak.


Prema riječima Krunoslava Capaka, Hrvatska još neko vrijeme neće proglasiti kraj pandemije. Da će se to uskoro dogoditi, ostaju nam samo nadanja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI