GRAD SLAVONSKI BROD: Osiguravamo jednak početak za svu novorođenčad

FOTO: Grad Slavonski Brod

30.3.2021. | 17:05 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 1594

Svjesni kako je ulaganje u djecu ujedno ulaganje u budućnost, u Gradu Slavonskom Brodu, Gradu - prijatelju djece, posebnu pažnju posvećujemo našim najmlađim sugrađanima. Tako već i prije njihova rođenja nastojimo biti podrška mladim obiteljima kako bismo pomogli osigurati jednake uvjeta za svu brodsku novorođenčad, bez obzira na financijske mogućnosti u obitelji.Jedini smo grad u Hrvatskoj koji daruje vrijednu opremu za svu prvorođenu djecu u vrijednosti od 5.000 kuna, a koju nasljeđuje svako sljedeće rođeno dijete. Oprema se sastoji od krevetića, higijenskih, kozmetičkih i tekstilnih proizvoda, čime je roditeljima omogućeno sve što je potrebno za kvalitetan početak prilikom dolaska novog člana u obitelj.

Osim pomoći u opremi za prvorođeno dijete, Grad Slavonski Brod isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu za svu novorođenčad koja je 2018. godine uvećana te danas iznosi 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 za treće i svako sljedeće dijete roditelja koji podnese zahtjev. Dodatno, sva djeca rođena u tekućoj godini primaju i božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Svake godine Slavonski Brod bilježi povećanje broja rođene djece, što potvrđuje podatak da je u 2020. godini rođeno čak 21 dijete više u odnosu na 2019. godinu. Ovakav trend nas posebno veseli jer potvrđuje da sredstva usmjerena u demografske mjere itekako imaju smisla.


S obzirom na do sada ostvarene rezultate te činjenice da građani prepoznaju vrijednost ovih mjera, nastavljamo biti podrška svim mladim obiteljima s područja Slavonskog Broda i u budućnosti.

Izvor: Grad Slavonski Brod


VIŠE NA TEMU:
OPREMA
BEBE
SLAVONSKI BROD

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI