GRAD OBJAVIO DETALJE: Nova parkirna mjesta

FOTO:

6.9.2022. | 11:36 | Grad Nova Gradiška
IZVOR: Grad Nova Gradiška
Pregleda: 1980

Pri kraju su radovi na rekonstrukciji prometnice Ulice Zrinskih, od Ulice Petra Preradovića do Ulice Dragutina Lobe, ukupne duljine 303,00 m, a širine 5,5 m.

S obje strane prometnice će se izvesti pješačka staza u punoj duljini prometnice minimalne širine 1,5 m i sa završnim asfaltnim slojem. Predviđena je izgradnja 43 parkirališna mjesta (3 za osobe s invaliditetom) dimenzija 2,5 x 5 m. Pored toga, predviđena je rekonstrukcija mreže javne rasvjete s 10 metalnih stupova visine 8 m na betonskim temeljima i LED izvorima svjetlosti za cestovnu rasvjetu i rasvjetu pješačke staze.

Cilj projekta je poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture i ujednačavanje komunalnog standarda na području grada, čime se doprinosi većoj kvaliteti življenja stanovnika.


Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.996.250,00 kn, a izvođač radova je tvrtka „Niskogradnja Jurčak d. o. o.“ iz Požege. Radove nadzire tvrtka MIG d. o. o. iz Slavonskog Broda koja je izradila glavni projekt predmetnog zahvata.

Osim sredstvima Grada Nova Gradiška, projekt se sufinancira iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, u iznosu od 250.000,00 kn.

Projekt je također sufinanciran sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 120.000,00 kn koja su odobrena kroz Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini.

Izvor: Grad N. Gradiška 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI