Grad Nova Gradiška financirat će putne troškove svojim studentima

FOTO: RadioNG.hr

6.2.2019. | 11:26 | Luka Safundžić
IZVOR: Danijel Ciprić/RadioNG.hr
Pregleda: 1111

Prošle je godine Požeško-slavonska županija u suradnji s HŽ putničkim prijevozom postigla dogovor o uvođenju posebne linije za sve studente s područja županije. Uvedena je linija iz Požege preko Pleternice i Nove Kapele prema Zagrebu i obrnuto.

Tako su uvedena i 2 vlaka koja prometuju relacijom Glavni kolodvor Zagreb – Požega petkom, a nedjeljom na relaciji Požega – Glavni kolodvor Zagreb. Prijevoz za studente financira Požeško-slavonska županija u iznosu od 50 posto, dok drugih 50 posto financira HŽ.

Dobra vijest je da se od ponedjeljka 4.2.2019. vlak na 1740 na relaciji Požega- Zagreb (prometuje nedjeljom osim ljeta) i vlak 1741 na relaciji Zagreb – Požega (prometuje petkom osim ljeta) zaustavlja i na kolodvoru Nova Gradiška .


Sukladno tarifnim propisima Hrvatskih željeznica, studenti koji će se prevoziti predmetnim vlakom imaju pravo na popust od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačne karte, što iznosi 84,50 kuna (povratna karta).

U cilju uključivanja u projekt besplatnog prijevoza studenata, Grad Nova Gradiška je voljan preuzeti obvezu plaćanja putničkog prijevoza studentima, stoga se pozivaju studenti, da iskažu svoj interes te da nam se prijave u Ured za gradsku samoupravu (Gradska služba), Odsjek za društvene djelatnosti, Trg kralja Tomislava 1 (soba broj 38, II kat), radi osiguranja i rješavanja problematike putničkog prijevoza na dobrobit naših sugrađana, piše na gradskim stranicama. 

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI