Grad gubi četiri milijuna kuna. Grgić: ’Gradiška je mala, pobuna je svih gradonačelnika’

Arhivska fotografija
(FOTO: L.S.)

1.6.2023. | 10:40 | SBOnline
Pregleda: 1261

Prvim danom lipnja s radom je započela i 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške, među mnogobrojnim pitanja vijećnika na aktualnom satu izdvajamo pitanje HDZ-ovog Davorina Slišurića, koji je gradonačelnika Vinka Grgića pitao o reformi poreznog sustava koja bi trebala stupiti na snagu 1.1.2024. godine.

"Prvo moje pitanje pročelnici je bilo koliko gubimo novaca? Rekla je četiri milijuna kuna. Tu smo stali. Imali smo izvješće za prošlu godinu, bilo mi je ključno i bitno da znamo koliko gubimo. Rekli ste 12 posto najveći, je 12 posto najveći prirez koji je bio dopušten je i Nova Gradiška i mnogi drugi gradovi su ih imali 12 posto, to je prirez koji ja nisam uveo, koji davno uveden. To je slijed nekakvih stvari.

To još nije došlo u Sabor, još je na očitovanju. Ono što vi prezentirate, dok ne dođe u saborske klupe, a bit ću prvo informiran o tome, i vidjeti o čemu se radi. Sada radimo i razmišljamo, kako ćemo i što ćemo. Posvetit ćemo se tome jer grad ne može izgubiti. Vidjet ćemo koji su modaliteti, Gradiška je mala, pobuna je svih gradonačelnika i lokalnih samouprava. Oni najavljuju poskupljenje određenih stvari, ako uzmete s jedne strane morate dodati s druge.


Što će kod nas poskupjeti i hoće li, ne znamo. Znat ćemo onog trenutka kad zakon bude u prvom čitanju, pa ćemo postupiti po tome. Ne želimo s odreći svojih prihoda od prireza", odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI