EKSKLUZIVNO: Direktor brodskog Komunalca: Hvala svim djelatnicima koji brinu

FOTO:

6.6.2023. | 08:27 | SBOnline
Pregleda: 8583

U drugu godinu mandata ušao je direktor slavonskobrodskog Komunalca Krunoslav Janjić. Upravo ta tvrtka gdje je on direktor često je na udaru kritika, a o svemu Janjić ekskluzivno progovara za SBOnline.

"Mogu reći da je posao prilično odgovoran i zahtijevan, ali uz vrijedne djelatnike u proteklom smo periodu uspjeli odraditi odličan posao", kazao nam je Janjić u uvodu.

Dodaje da bi posebno istaknuo sve djelatnike koji su svakodnevno na terenu i brinu se o zbrinjavanju otpada, čistoći javnih površina, uređenju grada i funkcioniranju cijelog spektra djelatnosti i usluga koje pružamo našim građanima.


Jedno od naših pitanja bilo je i financijsko stanje gradskog trgovačkog društva Komunalac.

"Po dolasku u Komunalac nisam zatekao baš dobru financijsku situaciju. Bilo je dosta stvari koje je trebalo ažurirati i pokrenuti. Dobar primjer je cijena pogrebnih usluga i grobnih naknada koja se nije mijenjala od davne 1995. godine pa smo nakon 27 godina uskladili cijene i stavili ih u realne okvire. Rastuća inflacija na razini cijele Hrvatske, povećanje cijena energenata i usklađivanje plaća prisilili su i nas da u proteklom razdoblju uskladimo cijene uvjetima na tržištu. Uz to, implementirali smo novi sustav gospodarenja otpadom, što je dakako zahtijevalo daljnje investicije, posebno u nabavu novih kamiona", odgovorio je direktor.

Komunalac je često na udaru kritika, bilo zbog ne pokošene trave u gradu ili pak odvoza smeća.

"Konstruktivna kritika je uvijek dobro došla. Ona nam je čak i svojevrstan putokaz u kojem smjeru da poboljšamo naše usluge prema građanima. Opseg posla koji obavljamo je zaista velik, pa je uobičajeno da ponekad zbog više sile ili nepredviđenih tehničkih poteškoća moramo odgoditi pojedine radove, ali gotovo uvijek uz pravovremenu komunikaciju nailazimo na razumijevanje naših korisnika", govori Janjić.

Direktora smo također pitali i koji su planovi za budućnost, što građani mogu očekivati?

"Cilj nam je nastavak modernizacije svih djelatnosti kojima se poduzeće bavi. Planiramo to ostvariti kroz dodatno povlačenje sredstava iz fondova EU. Ovo se posebno odnosi na kapitalna ulaganja koja su u planu. Kroz ovakav model, velike investicije ne bi dodatno opteretile račune naših korisnika", istaknuo je direktor.

Jedno od glavnih pitanja bilo je I hoće li doći do poskupljenja usluga slavonskobrodskog Komunalca, na što je direktor Janjić kazao:

"To na žalost ne ovisi samo o nama. Sudjelujemo u tržišnoj utakmici kao i svi drugi pa ćemo se morati prilagoditi. Ulazni troškovi nam stalno rastu, od plaća i energenata do stalnih ulaganja. Trudit ćemo se kao i do sada da naši korisnici dobiju maksimum za svoj novac".

Janjića smo pitali I je li zadovoljan, odnosno je li se snašao?

"Mogu reći da sam zadovoljan. U proteklom periodu u suradnji s gradom uveli smo novi sustav odvajanja i odvoza otpada. On daje odlične rezultate. Tako smo ove godine smanjili količinu miješanog komunalnog otpada za 1300 tona u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uveli smo i sustav e-groblje, koji planiramo proširiti i dodatnim uslugama. Ali prostora za napredak, naravno ima uvijek", odgovorio nam je.

Za kraj razgovora direktor brodskog Komunalca poslao je i poruku građanima:

"Želim se zahvaliti svim našim sugrađanima koji su nam pomogli da sustav odvajanja korisnog otpada zaživi. Kao i sve na početku ide malo teže ali zajedno smo uspjeli i rezultati su vidljivi. Sve korisnike pozivamo da nam se slobodno jave, s bilo kakvim problemom ili sugestijom jer tu smo za Vas".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI