Duspari direktor našao se Povjerenstvu za sukob interesa: Evo o čemu je riječ

FOTO: SB Online

18.3.2023. | 14:58 | SBOnline
Pregleda: 4636

Početkom prosinca 2022. godine Trgovački sud u Osijeku - stalna služba u Slavonskom Brodu upisao je u sudski registar novoosnovano trgovačko društvo Geotermalni izvori Brod d.o.o.

Odlukom Skupštine društva od 26.01.2023. godine za direktora tvrtke imenovan je Franjo Mrva.

Kako je navedeno Franjo Mrva diplomirani je pravnik, te nije član niti jedne stranke. Kako saznajemo iz izvora bliskih slavonskobrodskoj Gradskoj upravi, dužnost direktora tvrtke Geotermalni izvori Brod d.o.o. obavljat će volonterski.


Jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Mirka Duspare kazao nam je kako Mrva uživa veliko povjerenje gradonačelnika, što dokazuje i činjenica da obnaša dužnost novoosnovane tvrtke uz svoj posao voditelja Sektora toplinarstva u tvrtki Brod-plin d.o.o.

Kako smo već naveli funkciju direktora obnašat će volonterski, dok svoju plaći u visini od 1.377,60 eura dobiva kao voditelj Sektora toplinarstva u Brod-plinu. Pored svoje plaće Mrva na godišnjoj razini od drugog dohotka dobije 4.778,02 eura.

"U odnosu na predmet M-55/23 otvoren temeljem zahtjeva obveznika Franje Mrve Povjerenstvo je obvezniku dalo mišljenje da ne može istovremeno uz obnašanje dužnosti direktora trgovačkog društva Geotermalni izvori Brod d.o.o. obnašati javnu dužnost suca porotnika Općinskog suda u Slavonskom Brodu te je obveznika uputilo da u najkraćem roku razriješi okolnost istodobnog obnašanja navedenih dužnosti te da Povjerenstvo o navedenom dostavi dokaze", kazali su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI