Duspara poslao dopise Plenkoviću, Mariću, Ćosiću, Opačak-Bilić, Prkačinu i drugim državnim dužnosnicima

30.10.2020. | 16:10

Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod

Pregleda: 8741

NOVO

U slijetanju motocikla teško ozlijeđen 21-godišnjak - upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
Za sutra izdan crveni i narančasti alarm za cijelu Hrvatsku. ’Najneugodnije će biti tijekom subote.’
Slavonski Romeo i Julija. Zatočio bivšu i rekao da će skončati kao ljubavni par
Vlada najavila podršku mladima u rješavanju stambenog pitanja kroz novi model stanogradnje
Sve tajne savršene šalše: Trikovi za prefini umak od rajčice kojega nikada ne možete skuhati previše
Slovenac švercao ljude. Pokušao ih dovesti do Italije
KK Brod će od ove sezone igrati Drugu ligu Istok!
/FOTO/ Održan tradicionalni šagovski turnir u Bukovlju: Prvo mjesto osvojio Hrvoje Grčić iz Pleternice, drugo Marko Vranjić iz Garčina
NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca
Horor priče iz hrvatskih ordinacija: Doktori posuđuju novac od pacijenata, vrijeđaju ih, jedu za vrijeme pregleda….

FOTO: Grad Slavonski Brod

30.10.2020. | 16:10 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 8741

Kako je vrijeme razmatranja potreba i donošenja odluka o financiranjima i ulaganjima u buduće proračunsko razdoblje, u ime svih građana Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara odaslao je službene dopise predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru financija Zoranu Mariću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu, ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću, ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataši Tramišak te saborskim zastupnicima: Peri Ćosiću, Ljubici Maksimčuk, Marini Opačak Bilić, Ružici Vukovac, Ankici Zmaić, Anti Prkačinu te Veljku Kajtaziju kako bi u kreiranju državnog proračuna za 2021. godinu uvrstili i podržali projekte od važnosti za razvoj Slavonskog Broda, ali i Brodsko-posavske županije.

Najprije, naglasak je stavljen na projekt koji ima neprocjenjivu važnost za grad Slavonski Brod jer se radi o najosjetljivijoj skupini ljudi, a riječ je o izgradnji Osnovne škole „Milan Amruš“ za djecu s teškoćama u razvoju čija je realizacija u nadležnosti Republike Hrvatske.

Također, svjestan potrebe sustavnog ulaganja u izgradnju infrastrukture Slavonskog Broda te izgradnju građevina javne i društvene namijene kao nužnog preduvjeta za daljnji napredak, gradonačelnik Mirko Duspara sve je državne službenike pozvao i na zalaganje za realizaciju projekata kao što su: izgradnja novog Autobusnog kolodvora Slavonski Brod, izgradnja Istočne vezne ceste, sjevernog ulaza u zonu „Đuro Đaković“ i produžetka Ulice Petra Svačića do kružnog toka preko Glogovice.


Između ostalog, izgradnjom društvenog doma u Romskom naselju u Slavonskom Brodu te izgradnjom kompleksa stadiona kraj Save, omogućilo bi se kvalitetnije funkcioniranje lokalne zajednice te integracija pojedinih skupina ljudi.

Budući da Grad Slavonski Brod posebnu pažnju posvećuje izgradnji odgojno-obrazovnih ustanova, smatrajući ih osnovom za kvalitetnu provedbu procesa odgoja i obrazovanja, gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je i nužnost realizacije rekonstrukcije/dogradnje OŠ „Antun Mihanović“, OŠ „Dragutin Tadijanović“, OŠ „Đuro Pilar“, OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić“ te OŠ „Ivan Goran Kovačić“.  

Na kraju, s ciljem progresivnijeg razvoja i svrhovitosti novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu, od iznimne je važnosti za grad Slavonski Brod, cijelu Brodsko-posavsku županiju i šire, sredstvima iz državnog proračuna poduprijeti razvoj Sveučilišta i kandidirati izgradnju Sveučilišnog kampusa prema europskim fondovima.  

Ovim putem posebno apeliramo sve vladajuće da podrže i založe se za realizaciju navedenih projekata i tako utječu na razvoj Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. U nadi kako će navedeni projekti naići na prepoznatljivost vladajućih i pronaći se u novom proračunu za 2021. godinu, Grad Slavonski Brod, na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom će i dalje ustrajati u nastojanjima da se navedeni projekti ostvare.

Izvor: Grad Slavonski Brod


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI