DONOSIMO: Brodski Ukrajinci u stalnom su kontaktu sa svojim sunarodnjacima

FOTO: L.S.

25.2.2022. | 20:22 | Luka Safundžić
Pregleda: 1454

U tijeku je sastanak brodskih Ukrajinaca te je tom prigodom Vlado Karesin nazvao Igora Kovala koji se trenutno nalazi u ukrajinskom gradu Lavovu kako bi mu iz prve ruke dao najnovije informacije. Iz videopoziva doznajemo da je u Ukrajini i dalje ratna situacija te Igor Kovala ne može reći da su svi njegovi sunarodnjaci normalno prihvatili cjelokupnu situaciju jer je sve to trebalo već prestati. Također, Kovalov u telefonskom razgovoru govori da su Rusi planirali izvesti Blitzkrieg, ali im to nije uspjelo jer 45 milijuna Ukrajinaca se neće tako lako predati, svi su mobilizirani za rat. Jučer je bombardiran aerodrom u Ivano-Frankivski, a danas su također dva grada, na udaljenosti od 200 km od njega, bombardirana.

Trenutno većina Ukrajinaca stoji u redu da se zapiše kako bi otišla na ratište te je danas u Kijevu podijeljeno 80.000 Kalašnjikova za teritorijalnu obranu- rekao je Igor Kovala.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI