DOBRE VIJESTI ZA GRAĐANE: Lidl i Spar Hrvatska najvljuju sniženje cijena od 1. ožujka, a ova poznata trgovina snizila je cijene već danas

FOTO: istockphoto

21.2.2022. | 19:27 | Andrea Lužanac
Pregleda: 1369

Ovih dana već ste mogli čitati o tome kako će Lidl i Konzum, sniziti cijene nekih proizvoda. Naime, Lidl je objavio kako će 1. ožujka sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona.

Konzum je također objavio kako će sniziti cijene artikala i to prije nego li na snagu stupi Vladina odluka o nižem PDV-u,  a koja će se primjenjivati od 1. travnja. Naime, osim ove dvije Požežanima poznate trgovine, još jedna trgovina je odlučila sniziti cijene.

Riječ je o Spar-u Hrvatska, objavili su kako će sniziti cijene od 1. ožujka za više od tisuću proizvoda koju su se po sniženoj poreznoj stopi trebali prodavati od početka travnja.


I dok Lid i Spar planiraju sniziti cijene od 1. ožujka, Konzum je odlučio ne čekati s snižavanjem cijena. Naime, na stranicama Konzum-a stoji, kako će cijene za više od 1000 artikala sniziti već od danas (21. veljače 2022.g).

Iz Konzuma ističu kako će cijene biti formirane u skladu s Vladinim smanjenjem PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, s 25 na 5 posto na maslac i margarin te s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI