Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica, prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
Rastu celzijusi, raste broj turista, ali raste i cijena kuglice sladoleda. No, ni hrvatski sladoledari nisu ostali pošteđeni visokog rasta cijena namirnica.
"Cijene za namirnice od kojih se radi sladoled su dosta otišle gore, neke su čak otišle po 100, 150 posto, neke po 60, 70 posto. Mi smo sladoled u odnosu na prošlu godinu dok su bile niže cijene digli za nekih u prosjeku 10 posto do 15 posto što je puno manje u odnosu na koliko su namirnice otišle gore", rekao je Damir Domjanović, voditelj slastičarnice.
Rijeka, Pula, Opatija cijena se kreće od dva do dva i pol eura.
"Cijena je okej", poručio je Mato. "Cijena je okej, dva eura je okej jedna kuglica. Ipak jeŠvicarska skuplja", dodala je Kata.
U Dubrovniku, Splitu i Zagrebu cijene su od jedan i pol pa sve do tri i pol eura, donosireporterka Dnevnika Nove TV,Sara Duvnjak.
"Ja iskreno mislim da je okej, ali mislim sve je poraslo tako damislim da je okej, ali ne bi se mnogi složili sa mnom", izjavila je Petra. "Ja mislim da je previše, gotovo duplo previše. Sad smo jeli gore negdje ćevapčiće, nas dvoje sa dva piva, dvoje ćevapa za 20 eura, a platili smo jednu čašicu s dvije kuglice sladoleda sedam eura.Znači tri puta više,to je stvarno, stvarno preskupo", napomenuo je Ante.
U užem centru grada Zagreba, za tri eura i 30 centi mi smo dobili dvije kuglice.Uobičajena gramaža kuglice je 70 grama dok tvrde nam ostali za ove skuplje dobije se do 100 grama.
Ipak, mnogi još nisu sigurni oko cijene.
"Pa je li cijena realna ili ne, to je dosta diskutabilno s obzirom koliko su namirnice išle gore i koliko smo mi dizali cijenu sladoleda. Možete sami pretpostaviti ili procijeniti je li to realno ili nije, ali da bismo svi voljeli da možemo za tri i pol eura prodavati jednu kuglicu sladoleda, voljeli bismo", rekao je Damir.
Hoće li sladoled postati luksuz ili ne, mnogi tvrde već je postao pa tko voli neka izvoli.
(IZVOR: www.dnevnik.hr)