Brzo i sočno: Recept za ćufte u bijelom umaku iz pećnice

FOTO: Shutterstock

19.5.2023. | 12:24 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 429

Bilo u bijelom ili crvenom umaku, loptice od mljevenog mesa idealan su ručak kad nam se uživa u nečem brzom i finom. Ljubitelji sira mogu se dodatno poigrati te iskoristiti kuglicemozzarelle,prepoloviti ih i svakom polovicom napuniti mesne loptice.

Sastojci za ćufte:

500 g mljevene piletine


2 glavice luka

1/2 šalice riže

1/2 praška za pecivo

2 češnja češnjaka

1 mrkva

2 jaja

2 žlice krušnih mrvica

mrkva sol, papar

2 dl temeljca (mesni ili povrtni)

2 žlice paste od rajčica

Sastojci za umak:

200 ml kiseloga vrhnja

2 jaja

100 g parmezana

100 g mozzarelle

češnjak u granulama

vezica kopra

Priprema ćufti u bijelom umaku: Rižu kuhajte u posoljenoj vodi oko 10 minuta pa ocijedite. Luk nasjeckajte i popržite. U smjesu od mljevenog mesa dodajte rižu, luk, naribanu mrkvu, začine, jaje i krušne mrvice. Oblikujte loptice pa ih kratko popržite na tavi. Podlijte temeljcem, poklopite i pirjajte oko 15 minuta dok se tekućina ne reducira. Na kraju umiješajte pastu od rajčica. Loptice prebacite u posudu za pečenje te prelijte umakom od jaja, vrhnja, sjeckanog kopra, naribanog sira i češnjaka. Pecite na 200 °C oko 20 minuta.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI