Brzinski, a prefino: Tajlandska juha koja će vas oduševiti okusima

FOTO: Unsplash

24.5.2023. | 09:02 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 249

Tajlandska juhaod crvenecurrypaste, piletine i rezanaca savršena je kombinacija slatkih, slanih i osvježavajućih okusa. Idealna je za kišni dan, ali i za trenutke kada vam se jede nešto fino i zasitno, na žlicu.

Sastojci zacurry:1 pileća prsa2 žlice maslinova ulja80 g luka75 g paprike60 g mrkve3 češnja češnjaka1 komadić đumbira1/4 šalice crvenecurrypaste1,3 l pileće juhe ili temeljca od povrća1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka (400 g)3 žlice ribljeg umaka120 g rezanaca1 žlica svježeg soka od limetekorijander ili peršinPripremacurryja:Nasjeckajte luk, mrkvu i papriku, češnjak protisnite i naribajte đumbir tako da dobijete jednu žlicu. Piletinu narežite na ploške. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.Popržite piletinu sa svih strana pa je izvadite i u tavu dodajte luk, crvenu papriku i mrkvu.Kuhajte dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Umiješajte češnjak, đumbir icurrypastu. Kuhajte dok ne zamiriše, oko jednu minutu, često miješajući.Vratite meso u tavu. Dodajte pileću juhu, kokosovo mlijeko i riblji umak. Začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da smjesa prokuha.Kuhajte nepoklopljeno pet minuta. Umiješajte rezance i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte sok limete i sjeckani korijandar ili peršin.(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI