Brođanin novi šef državne agencije

FOTO: Facebook

23.11.2022. | 12:56 | index.hr
IZVOR: index.hr
Pregleda: 3449

SREDIŠNJA agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) jučer je na osobni zahtjev razriješila vršiteljicu dužnosti ravnatelja Nikolinu Tkalčec, a novim vršiteljem dužnosti ravnatelja SAFU-a imenovan je Dragan Jelić.

On je do sada bio državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Jelić je vijest o novom radnom mjestu objavio na Facebooku.

Spomenuo je ministra Piletića i bivšeg ministra Aladrovića"I tako dođe do kraja još jedna etapa moga putovanja. Danas sam razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Skoro tri godine rada s izuzetnom ekipom, prvo na čelu s Josipom Aladrovićem, a onda s ministrom Marinom Piletićem. Puno toga smo zajedno odradili.


Od sutra preuzimam dužnost v.d. ravnatelja SAFU-a gdje me čekaju novi izazovi i zadaće kako bi što bolje iskoristili sredstva iz ovoga financijskog razdoblja, Fonda solidarnosti te se pripremili za nove izazove u sljedećim godinama. Puno hvala premijeru Andreju Plenkoviću na povjerenju za upravljanje ovako važnom agencijom", napisao je Jelić.

Jelić je bio pomoćnik bivšem ministru TolušićuJelić je inače 2016. godine prešao u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU na mjesto pomoćnika ministra Tomislava Tolušića, kojeg je naslijedila Gabrijela Žalac. Podsjetimo, Žalac je u srpnju 2019. smijenjena nakon što je Telegram otkrio da je posao izrade softvera od 13 milijuna kuna dala tvrtki s jednim zaposlenim, koja je pritom dugo bila u blokadi.

S obzirom na to da je 85 posto novca za spomenuti softver plaćeno iz fondova Europske unije, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) je pokrenuo istragu te je lani u studenom uhitio Žalac, dvojicu poduzetnika i tadašnjeg ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica.

Jelić je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU otišao prije svih tih uhićenja, u prosincu 2019., kada je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sada je došao do visoke pozicije u važnoj državnoj agenciji čiji je bivši šef uhićen.

Izvor:www.index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI