BOLESNO DOBRO: HDZ-ov načelnik doslovno se razbacivao našim novcem, upala mu Revizija

FOTO:

22.8.2023. | 13:38 | Luka S
Pregleda: 3414

Krajem veljače prošle godine Državni ured za reviziju objavio je Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Davor za 2020. godinu.

Iz izvješća vidljivo je kako je HDZ-ov načelnik, koji je podsjetimo skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, napravio niz propusta.

Pod točkom B dano je uvjetno mišljenje o usklađenosti poslovanja.


Možda najzanimljiviji dio je dodjela sredstava.

"Sportskim udrugama te drugim udrugama građana dane su donacije u iznosu od 189.000,00 kn bez prethodno provedenog javnog natječaja i bez utvrđenih kriterija, odnosno mjerila za dodjelu sredstava. Unutarnji akt kojim se uređujefinanciranje i ugovaranje programa i projekata udruga nije donesen, a donacije su dodjeljivane izravno na temelju zahtjeva korisnika i odluka općinskog načelnika. Na mrežnim stranicama Općine nisu objavljene informacije o dodijeljenim donacijama s popisom korisnika i visinom iznosa", navedeno je u Izvješću.

Radili se ovdje o mogućoj kupnji glasova, odnosno birača jer poznato je da sportske i kulturno-umjetničke udruge imaju veliki broj članova koji su mogući glasači?

Državna revizija dala je općini i obvezu: "Općina je obvezna pripremiti, sastaviti i objaviti financijske izvještaje u skladu s primjenjivim okvirom financijskog izvještavanja, uspostaviti unutarnje kontrole u cilju sastavljanja financijskih izvještaja bez pogrešnog iskazivanja zbog prijevare ili pogreške te namjenski i svrhovito koristiti sredstva i voditi poslovanje usklađeno sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima".

Revizija je utvrdila još nepravilnosti o kojima će se pisati naknadno.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI