Bez jaja i ulja: Najlakši recept za finu pohanu cvjetaču s hrskavom koricom

FOTO: Shutterstock

17.5.2023. | 19:09 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2150

Cvjetača je iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremiti na razne načine. Dodaje se u juhe i variva, od nje se rade pirei, a pretvoriti se čak može u rižu i tijesto za pizzu.

U gastronomskim krugovima posljednjih je godina vrlo popularna pohana cvjetačakoja se kao predjelo poslužuje u brojnim restoranima.

Ovo jelo vrlo lako se priprema i u vlastitom domu, a umjesto klasičnog pohanja s jajima i bijelim brašnom, nudimo vam nešto drugačiju alternativu s brašnom od slanutka.


Sastojci za pohanu cvjetaču:

400 g svježih cvjetova cvjetače

200 g krušnih mrvica

50 g brašna od slanutka

10 žlica vode

1 žlica limetina ili limunova soka

1 čajna žličica kumina

1 čajna žličica češnjaka u prahu

Priprema pohane cvjetače: Zagrijte pećnicuna 200 Celzijevih stupnjeva. Narežite cvjetove cvjetače na komade veličine oko 1-2 centimetra. Operite ih i osušite. U jednoj zdjelici pomiješajte brašno slanutka s vodom i limetinim sokom. Posolite i popaprite po želji. Na tanjuru pomiješajte krušne mrvice s malo soli, kuminom i češnjakom u prahu. Opranu cvjetaču umočite u smjesu od brašna slanutka, a potom uvaljajte u mrvice da prekriju cijelu površinu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Tako pripremljenu cvjetaču stavite na papir za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 30 do 40 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja, a omotač ne postane hrskav. U pola pečenja okrenite cvjetaču na drugu stranu. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI