Banožić: Znamo tko je lansirao dron koji je pao na Zagreb, ali to je tajna

1.12.2022. | 19:28

index.hr
IZVOR: Index.hr

Pregleda: 1097

FOTO: Screenshot HRT

1.12.2022. | 19:28 | index.hr
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 1097

Ministar obrane Mario Banožić jučer je tijekom rasprave u saboru rekao da hrvatska vlada zna tko je lansirao dron težak šest tona koji je prije osam i pol mjeseci pao u blizini studentskog doma u Zagrebu. Banožić je to rekao odgovarajući na pitanje zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića, kojeg je zanimalo zna li se nakon toliko vremena tko je ispalio dron koji je pao na Zagreb.

"Članice NATO-a preko kojih je dron preletio taj podatak označile su oznakom tajnosti, a to je učinila i hrvatska vlada", rekao je Banožić.

Što je rekao prije dva tjedna?Podsjetimo, Banožić je manjak informacija u javnosti o padu drona komentirao i prije dva tjedna. Tada je rekao da su "nadležne institucije pravodobno informirale javnost o svemu što je dotad bilo utvrđeno".


"Ja sigurno nisam adresa koja može javno iznositi neke nove činjenice. Ako ih bude i kad procijene oni koji vode to istraživanje, onda će upoznati javnost", odgovorio je Božinović na pitanje o nedostatku informacija o tom događaju.

Izvor:www.index.hr


VIŠE NA TEMU:
MINISTAR
BANOŽIĆ
DRON
ZAGREB

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI