Ako vam oduzmu vozačku dozvolu, nikakav izgovor vam neće pomoći da ju vratite!?

Znate li do kada vam vrijedi vozačka dozvola? Nije isto za sve kategorije
(FOTO: Net.hr/Danas.hr)

13.3.2023. | 10:11 | Revija HAK
IZVOR: revijahak.hr
Pregleda: 1635

Neće pomoći argumenti da vam je to kruh od kojeg živite. Ispune se pretpostavke, zatvori se priča!

Kasno je tada za kajanje i žalbe, pišu stručnjaci Revije HAK-a, pišući o slučajevima oduzimanja vozačke dozvole i pokušaja krivih vozača na sudu u namjeri da ih se blaže kazni, ne oduzme vozačka. Pišu, kako ova mjesra, oduzimanja vozačke postoji zato da bi se kroničke prijestupnike najzad zaustavilo.

Određeni broj negativnih bodova u periodu od dvije godine vodi ne samo gubitku vozačke dozvole na određeno vrijeme, već njezinom ukidanju, pa pauzi od dvije godine i onom „najgorem“ ponovnom osposobljavanju i ponovnom polaganju vozačkog!, piše RevijaHAK, nastavljajući…
Vozački ispit se, naime, može polagati i nekoliko puta,, bez obzira što ste već stekli pravo na upravljanje. Prije toga ide i ponovna vožnja, opet ‘škola’, osposobljavanje, sve ispočetka… A što nadležni sud misli o vapajima vozača kojem je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola? Kažu iz revije, dovoljno je zaviriti u relevantne sudske odluke.– Upravnom sudu u Osijeku Us I-662/2022-4 tužbu za poništenje rješenja MUP-a kojim se ukida i oduzima vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova na temelju pravomoćnih odluka o prekršajima, tužbu je podnio vozač na kojeg se to rješenje odnosi. On je pri tom istaknuo kako ga nije nitko upozorio da mu je počela teći zaštitna mjera, a pored toga ako mu se vozačka dozvola ukine, to će ugroziti njegovu egzistenciju – piše Revija i dodaje… Kasno! Kasno i nebitno! To bi bio sukus sudskog stava. Dvanaest negativnih prekršajnih bodova u periodu od dvije godine, kraj priče. Upravni sud u Osijeku u gore navedenom predmetu donio je 29. srpnja 2022. presudu kojom je odbijena tužba.U obrazloženju presude su konstatirani sljedeći podaci: tužitelj/vozač je u razdoblju od 23. studenoga 2021. do 9. svibnja 2022. na temelju pravomoćnih odluka o prekršajima prikupio 12 (dvanaest) negativnih prekršajnih bodova. Neće pomoći argumenti da vam je to kruh od kojeg živite. Ispune se pretpostavke, zatvori se priča!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI