5,1 milijun državnog novca čeka brata i sina ʺnašeʺ zastupnice koja je hvalila Plenkovića

FOTO: nacional.hr

28.2.2023. | 09:51 | index.hr
IZVOR: index.hr
Pregleda: 113262

Tjednik Nacional u novom broju piše da poljoprivredno gospodarstvo čiji su vlasnici brat i sin Ankice Zmaić čeka 5.1 milijun kuna državne potpore za skladište za žitarice. Prošle godine su primili više od 340 tisuća eura državnih potpora.

Ankica Zmaić je načelnica Vrpolja i saborska zastupnica HDZ-a koja je nedavno u saboru nahvalila premijera Andreja Plenkovića. Za njega je rekla da je snažan i karizmatičan lider s čijim se rezultatima oporba ne može nositi.

"Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima.


Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave. Tresla se brda, rodio se miš", rekla je u Saboru Zmaić.

Zmaić je rođena 2. lipnja 1969. u Starim Perkovcima, mjestu kod Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji. Završila je Tehničko-obrazovni centar Đuro Đaković u Slavonskom Brodu i po struci je strojarska tehničarka. U sabor je ušla 22. srpnja 2020. kao zamjenica zastupnika Danijela Marušića.

Zmaić je načelnica Općine Vrpolje još od 2001. godine. Vrpolje ima nešto manje od 3000 birača, a za Zmaić je 2017. glasao 70% onih koji su izašli na izbore - 975 ljudi. Na izborima 2021. nije imala protukandidata.

Zmaić, koja kaže da nema velike političke ambicije, prima bruto plaću od 3142 eura, odnosno neto plaću od 2117.44 eura. Prijavila je i dva mjesečna primitka od 199 i 131 eura. Iz imovinske kartice nije jasno na što se ovi iznosi odnose.

Njen suprug radi u Đuro Đaković Alatnici za plaću od 1063 eura.

Zmaić je preko leasinga kupila osobni automobil vrijedan 24.565 eura, na 36 rata, uz kamatnu stopu od 3%. Nije objavila model automobila, ali je dodala napomenu u imovinskoj kartici. Napomenu prenosimo bez intervencija:

"2022. SAM NA LEASING KUPILA AUTOMOBIL, NAIME PLAĆAM GODIŠNJU RATU U IZNOSU:12604,24 EURA, A KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR. PA PO MOM IZRAČUNU, BUDUĆI NEMOGU ZAKLJUČITI IMOVINSKU KARTICU SAM UNIJELA GORNJE PODATKE. ZA SVE OSTALE INFO EVENTUALNO STOJIM NA RASPOLAGANJU."


U predizbornoj kampanji Zmaić je najavljivala da će se zalagati za "obiteljske, tradicionalne, domoljubne i katoličke vrijednosti".

"Kao dijete poljoprivrede, kao žena sa sela koja svoj duševni mir i odmor pronalazim u vrtu, u šljivama, na svojoj rodnoj, plodnoj, slavonskoj grudi zalagat ću se maksimalno za poboljšanje rada na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i razvoju ruralnog turizma", objavila je na Facebooku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI