Život

Ukusna i sočna torta od oraha

Autor: 035portal Datum objave: 23.12.2022. u 15:00


 

 

Ova torta poslužit će kao idealan desert nakon nedjeljnog ručka.

 

Torta od oraha vrlo je zasitna, no opet relativno jednostavna za pripremu. Tortu od oraha po ovom receptu možete pripremiti za svega sat vremena, piše Mamin kutak.

 

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

 

Za biskvit:

 

- 10g praška za pecivo
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mljevenih oraha
- 7 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice hladne vode
- 3 žlice ulja


 

Za kremu:

- 250g margarina
- 200g šećera u prahu
- 150g crne čokolade
- 6 jaja
- 6 žlica šećera


 

Za sirup:

- 250 ml vode
- 10 žlica šećera


 

Za početak, ugrijte pećnicu na 200°C.

Za biskvit prvo pjenasto umiješajte bjelanjke uz lagano dodavanje šećera te miješajte sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Ulijevajte vodu uz stalno miješanje te dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miješanje.

Kada umiješate sve žumanjke, dodajte ulje opet uz stalno miješanje te na kraju umiješajte prašak za pecivo, orahe i brašno. Koristite kuhaču kako biste sve dobro pomiješali.

Stavite masni papir u lim za pečenje a zatim smjesu izlijte u lim za pečenje, stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180°C i pecite oko pola sata.

Ako je biskvit gotov, izvadite biskvit zajedno s papirom iz lima i ostavite da se sve ohladi a kada se biskvit ohladi, maknite papir.

 

Kako biste napravili krenu izmiješajte jaja sa šećerom u staklenoj zdjeli. Stavite vodu da zavrije pa na njoj kuhajte smjesu jaja i šećera, pazeći pri tom da zdjela sa jajima i šećerom ne dodiruje vrelu vodu. Kuhajte tako 15 minuta.

 

Zatim dodajte čokoladu u smjesu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i pustite da se smjesa ohladi.

Sirup pripremite tako da pomiješajte vodu i šećer te stavite kuhati 5 minuta. Kada je sirup spreman, maknite s vatre i pustite da se ohladi.

 

Margarin koji treba biti sobne temperature pjenasto umiješajte sa šećerom u prahu pa dodajte hladnu smjesu žumanjaka i čokolade. Sve zajedno dobro promiješajte.

 

Nakon toga biskvit vodoravno prerežite na 4 jednaka sloja. Prvu koru prelijte četvrtinom sirupa te pustite da se sirup upije. Kada se sirup upije, koru premažite četvrtinom smjese kreme. Stavite sljedeću koru na prvu i ponavljajte postupak.

 

Na kraju vrh torte ukrasite po želji.

 

Dobar tek!


 


 

Fotografija: Freepik


Infinity – raskoš, emocija i iskustvo pod jednim krovom: nova sala za vjenčanja u Slavonskom Brodu!
Priče
Infinity – raskoš, emocija i iskustvo pod jednim krovom: nova sala za vjenčanja u Slavonskom Brodu!

  U vremenu kada mladenci sve više traže personalizirano, ekskluziv...

30.07.2025. u 14:00

Tajni planovi otkriveni: Spačva, Marsonija i Brodski Stupnik postaju vojne baze?
Radar
Tajni planovi otkriveni: Spačva, Marsonija i Brodski Stupnik postaju vojne baze?

U tišini i bez mnogo pompe, Hrvatska se priprema na značajna ulaganja u p...

30.07.2025. u 10:00

Ni dvije nesreće u 20 minuta nisu bile dovoljne da stane
Koncerti
Ni dvije nesreće u 20 minuta nisu bile dovoljne da stane

Dana 28. srpnja, oko 19,40 sati, dogodile su se dvije prometne nesreće s materij...

29.07.2025. u 18:00

Počinje novo poglavlje noćnog života u Slavonskom Brodu!
Zabava
Počinje novo poglavlje noćnog života u Slavonskom Brodu!

  Dugo najavljivani klub Hedonic konačno otvara vrata – i to u savr&...

29.07.2025. u 16:00

Hrvatska 2025., Medari 1995. – selo koje i 30 godina nakon rata izgleda kao da rat još uvijek traje
Radar
Hrvatska 2025., Medari 1995. – selo koje i 30 godina nakon rata izgleda kao da rat još uvijek traje

MEDARI / OPĆINA DRAGALIĆ – Trideset godina od završetka Domovinskog...

29.07.2025. u 14:00

Kad PR zamijeni politiku: Brodska vlast ponovno koristi problem za promociju
Radar
Kad PR zamijeni politiku: Brodska vlast ponovno koristi problem za promociju

Dok u Slavonskom Brodu traje višegodišnja borba za čist zrak, grad...

29.07.2025. u 12:00

Više od 55 milijuna eura za naukovanje učenika: Otvoren poziv za obrtnike, tvrtke i zadruge
Škola
Više od 55 milijuna eura za naukovanje učenika: Otvoren poziv za obrtnike, tvrtke i zadruge

ZAGREB – Ministarstvo gospodarstva objavilo je Javni poziv za sufinanciran...

29.07.2025. u 10:00

Ne radi zbog profita, već iz srca – upoznajte Klaru i njezin brend SHIKA!
Grad to su ljudi
Ne radi zbog profita, već iz srca – upoznajte Klaru i njezin brend SHIKA!

U ugodnom, svjetlom prostoru Gradske knjižnice Nova Gradišk...

28.07.2025. u 20:00

Tko je lagao – Ilić ili organizatori?
Priče
Tko je lagao – Ilić ili organizatori?

NOVA GRADIŠKA – Najavljeni koncert Miroslava Ilića, koji se trebao...

28.07.2025. u 14:02

Blatna Lutvinka
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Blatna Lutvinka

- Razumljivo, da je 150-godišnje tursko gospodstvo u Brodu moralo ostavit...

27.07.2025. u 20:00

Bila jednom jedna Sandra...I pokazala nam da bajke nisu samo za djecu!
Grad to su ljudi
Bila jednom jedna Sandra...I pokazala nam da bajke nisu samo za djecu!

U svijetu u kojem se pažnja mjeri u sekundama, a priče se svode na sadržaje od 1...

27.07.2025. u 11:00

Nova investicijska prijevara: Prevaranti se predstavljaju kao Hanfa, Fina i Europska središnja banka
Savjeti i trikovi
Nova investicijska prijevara: Prevaranti se predstavljaju kao Hanfa, Fina i Europska središnja banka

Zagreb, 25. srpnja 2025. – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga...

27.07.2025. u 08:00

Nova staza, novo drveće – i stara ambrozija: Komunalac opet zaboravio na alergičare
Radar
Nova staza, novo drveće – i stara ambrozija: Komunalac opet zaboravio na alergičare

Ulica Vida Došena u Slavonskom Brodu nedavno je zasjala u novom ruhu &nda...

26.07.2025. u 20:00

Stižu oluje, tuča i  grmljavina: Danas narančasti, sutra žuti meteoalarm
Radar
Stižu oluje, tuča i grmljavina: Danas narančasti, sutra žuti meteoalarm

Slavonski Brod, 26. srpnja 2025. – Iako se ljeto nastavlja punim intenzite...

26.07.2025. u 13:39

Škola u Koloniji dobiva osam novih učionica – zahvaljujući Bruxellesu
Škola
Škola u Koloniji dobiva osam novih učionica – zahvaljujući Bruxellesu

Dok se bageri probijaju kroz sportske terene, a prašina ru&...

25.07.2025. u 18:00

Nestabilno vrijeme pred vratima: Je li ovo kraj ljeta?
Radar
Nestabilno vrijeme pred vratima: Je li ovo kraj ljeta?

Dok se asfalt još uvijek dimi od prethodnih dana kada su temperature prel...

25.07.2025. u 10:00

;